carina camping balatongyorok
Carina Camping Balatongyörök

 
CARINA camping Balatongyörök

carinacamping balaton

 

BALATONGYÖRÖK - Carina Camping Balatongyörök.

Balatongyörököt, a Balaton-felvidék egyik legszebb kistelepülését északról a Keszthelyi-hegység örökzöld fenyőivel borított lánca övezi. A fenyvest a lejtős domboldalon szőlőskertek, gyümölcsösök váltják fel. A lejtő a tóba simulva félszigetet alkot, melynek gerincén, a part közelébe húzódva állnak az ősi falu házsorai.

balatongyörök .balaton camping

A keletre, nyugatra nyújtózkodó határ a völgyekben találkozik a szomszédos községekkel. Itt Balatongyörök határpontján két nevezetes kiemelkedés gyönyörködteti a járókelőt. Nyugati szélén áll a Szent Mihály-domb, tetején egy régi fogadalmi kápolnával, körülötte temetkezési emlékekkel.

Balatongyörök keleti szélén, a Szigligeti-öbölre nézve áll a Kápolna-domb, mai nevén Szépkilátó. Régi neve azt sejteti, hogy itt kápolna állott, melyet a történelem vihara aztán elsodort. E hely látványa igézte a költőt és kalandort, Eötvös Károlyt. A hely mai neve, Szépkilátó, valóban kifejezője annak a csodálatos természeti képnek, mely az itt megálló utazó, pihenő vendég szeme elé tárul. Eötvös Károly így írt a látványról: „Megálltam mintha lábam gyökeret vert volna. Lelkemet bámulás, gyönyör, ihlet kimondhatatlan érzés ragadta. Sosem álmodtam ilyen szépséget.”

carina . carinacamping

A falu első írásos emlékét 1121-ből ismerjük. 1698-ban Meszes Györök néven szerepelt, 1908-ban már Balatongyörökként. Az itt élő emberek ősi foglalkozása a földművelés, halászat volt. Ma már az idegenforgalom jelenti a legfőbb megélhetést.

A teljes infrastruktúrával ellátott község lakóinak száma 750 fő, nyárra a sokszorosára duzzad. A környék legszebb települése méltó módon várja vendégeit. Balatongyörök 1990-ben az országban elsőként nyerte el a „legszebb virágos falu” kitüntető címet. Azóta is gyönyörű virágok között sétálhat az ide látogató turista. A község 1999-ben új kultúrházzal, községházával és rendőrőrssel lett gazdagabb, ami tovább emelte a tiszta rendezett település rangját.

balaton .horgász


A sportolni vágyók részére számtalan lehetőséget kínál a falu (szörf, tenisz, lovaglás, vitorlázás). A kerékpározni vágyók pedig a bicikliúton két keréken látogathatnak el a közeli városba, Keszthelyre.

Balatongyörök szeretettel várja vendégeit!

.

A település tavasztól őszig kínál kulturális programokat a vendégeknek. Pünkösdkor három napon át tart a szezonnyitó ünnepség, ahol a kulturális műsorok mellett, népművészeti vásár, borverseny és a Balaton koszorúzása szórakoztatja a vendégeket. Az új kultúrház egész nyáron át kiállításoknak ad otthont, kéthetente pedig borfesztivál, bornapok színesítik a programokat. Szeptember első hétvégéjén kétnapos szezonzáró ünnepséggel, szüreti mulatsággal búcsúztatja a nyarat Balatongyörök.

 

     

Bemutatkozunk | Árak | Galéria | Balatongyörök | Kapcsolat

Nyaralás, szállás, camping, Balaton
Balatongyörök sátor lakókocsi nyaralás campingezés
Carina Camping Balatongyörök
CARINA CAMPING BALATONGYÖRÖK Tel.: +36 83 349 084